Συλλέξαμε ελιές από ελαιόδενδρα των ποικιλιών Καλαμών, Κορωνέϊκης και Μανακι στα μέσα Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, με εργατικά χέρια κι όχι μηχανικά, ώστε οι ελιές να είναι αλώβητες, χωρίς χτυπήματα και ραβδίσματα δηλαδή πληγωμένες, τοποθετήθηκαν σε αεριζόμενα μεγάλα πλαστικά τελάρα, μεταφέρθηκαν αυθημερόν σε σύγχρονο ελαιοτριβείο με τα τελευταίου τύπου και διεθνώς αναγνωρισμένα, εξελιγμένα μηχανήματα του Ιταλικού Οίκου « PIERALISI » κι ελαιοποιήθηκαν άμεσα για να αποφύγουμε την οξείδωση του ελαιολάδου και να πετύχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη οξύτητα. Επίσης η χρήση βιολογικών σκευασμάτων, λιπασμάτων και ζεόλιθου μας βοήθησε ώστε το ελαιόλαδό μας να είναι απαλλαγμένο 100% από βλαβερές ουσίες και να καταστεί οργανικό. Τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδεικνύονται μόλις ανοίξει κάποιος το μπουκάλι οφείλονται στη σωστή συγκομιδή των ελαιών, στη σωστή και άμεση ελαιοποίηση καθώς και στα συστατικά της γης που καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας. Αυτοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα αλλά και σε κάποιο σχετικό υψόμετρο (250μ.) , συνδυασμός άψογος για να δώσει την τελική πινελιά στον τέλειο ζωγραφικό πίνακα της γεύσης και της ποιοτικής απόλαυσης του εξαιρετικά παρθένου αγνού οργανικού ελαιολάδου μας. Η αύρα της θάλασσας της Αρχαίας Ιωλκού από όπου ξεκίνησε με την «Αργώ» για την Κολχίδα ο Ιάσων για την αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος και ο καθαρός αέρας της εύφορης από την αρχαιότητα ακόμη Θεσσαλικής γης, συνετέλεσαν στην παραγωγή ενός πραγματικού θαύματος, στην δημιουργία του «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ».