Από τα βάθη των αιώνων η καλλιέργεια της ελιάς είναι συνυφασμένη με την ελληνική γη. Από την αρχαιότητα ένα κλαδί ελιάς σήμαινε τη συμφιλίωση, τη διάθεση συνεργασίας και καταλλαγής, τη συμμαχία, την έκφραση ειρήνης και ευημερίας. Από αυτή ακριβώς τη συμφωνία  (consensus) των εννοιών εμπνευστήκαμε για να δώσουμε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγουμε την ονομασία «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ». Διότι ακριβώς μέσα στη λέξη «ΦΙΛΙΟΝ» εμπεριέχονται οι έννοιες της φιλίας και της φιλοξενίας, της συμμαχίας και της συνεργασίας. Δεν θα μπορούσε κανένα άλλο όνομα να αποδώσει με ακρίβεια τις ιδιότητες του αγνού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μας.  Γιατί αυτό είναι φιλικά συνδεδεμένο και σύμμαχος με την υγεία του ανθρωπίνου σώματος. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εύφορη ελληνική γη και παραγωγή. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της φιλοξενίας και αμβρότητας, γιατί με λίγο αγνό ελαιόλαδο πάνω σε μία φέτα ζεστό μυρωδάτο ψωμί  και ένα ποτήρι κρασί μπορείς κάλλιστα να κεράσεις έναν ξένο στο σπιτικό σου. Άρτος, οίνος και έλαιον τα τρία αγαθά που είναι απαραίτητα σε κάθε ελληνικό τραπέζι.      

Από τα παιδικά βιώματα και τις μνήμες, γεμάτες αναμνήσεις, στους ελαιώνες μας και τα ελαιοτριβεία παλαιάς γενιάς και μετά την πώληση του δικού μας ελαιόλαδου στο αποικιακό παντοπωλείο του παππού μου, που οι δοκιμαστές το αγόραζαν μέσα σε πήλινα μεγάλα πιθάρια, που ξεχείλιζαν από τις ευωδίες του φρέσκου χυμώδους κι αρωματικού ελαιόλαδου, από το μυρωδάτο φρέσκο αγνό παρθένο ελαιόλαδο  αλειμμένο σε ένα κομμάτι ζεσταμένο ψωμί στη ξυλόσομπα, περάσαμε στην υλοποίηση ενός ονείρου ζωής. Αναλαμβάνοντας τα οικογενειακά κτήματα οργανικής καλλιέργειας στην εύφορη γη της κτηματικής περιοχής  της Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας,  μερικά από τα οποία  βρίσκονται και στο απαραίτητο υψόμετρο και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, προβήκαμε στην παραγωγή ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, αντάξιου του τόπου που το παράγει, με φροντίδα και ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα. Με συνέπεια και τιμιότητα καταφέραμε να παράξουμε ένα  προϊόν που φθάνει στον καταναλωτή αγνό, με την υψηλότερη διατροφική αξία, για να γίνει στην πραγματικότητα ένας σύμμαχος για την υγεία και την μακροζωία. Μία πραγματική ευλογία!

Η υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου μας ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυστηρές απαιτήσεις μας σχετικά με την ελαιοποίηση των ελαιών που συλλέξαμε με  εργατικά χέρια κι όχι μηχανικά, άμεσα χωρίς την χρονοβόρα αναμονή στο χώρο του ελαιοτριβείου, μέσα σε πεντακάθαρες και πλυμένες διεξοδικά δεξαμενές, με μάλαξη που δεν ξεπέρασε τα 40 λεπτά και τους 27 βαθμούς, ώστε να διατηρήσουμε όλα τα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά του πολύτιμου ελαιόλαδου και πάντα με τη συνεχή επιτήρηση της διαδικασίας ελαιοποίησης. Όλα τα ανωτέρω συνετέλεσαν στην παραγωγή ενός «limited edition» εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου με τα παρακάτω συστατικά, που με περηφάνεια σας το προσφέρουμε.